Til leseforslag
Omslag: "De som er elsket" av Victoria Hislop

Vaksne

De som er elsket

Hislop, Victoria2019

Historisk litteratur Roman Romaner1939-1945 1945-1999 Andre verdenskrig Borgerkrig Diktatur Fangeleirer Kjærlighet Borgerkrigen i Hellas 1946-1949 Hellas
Bestill

Anbefaling

Familiesaga om kjærlighet, skiftande regime, verdskrig, borgarkrig, splitting og forsoning

Forteljinga startar når hovudpersonen Themis feirer fødselsdag og har samla fire generasjonar i leiligheten sin i Athen. Ho har både barn, barnebarn og oldebarn på besøk. To av barnebarna er igjen litt lenger etter selskapet og Themis fortel dei sin eigen livshistorie. Dette er arven ho kan gje dei. Ho var 14 år då tyskarane okkuperte Hellas under andre verdskrig. Også før 2. verdskrig var det store sprik i politisk overbevisning blant grekarane og innad i familiar, også i Themis`s familie. Boka har godt driv skapt av gode karakterskildringer. Romanen er vond, sår, men også varm.

Om boka

Dette er en familiesaga om kjærlighet, splittelse og forsoning som utspiller seg i Hellas under og etter den andre verdenskrig. Tyskerne okkuperer landet og det fører til matmangel og store lidelser for befolkningen. Deretter splittes innbyggerne av borgerkrig der de politiske motsetningene er bitre og ødeleggende og hvor familiemedlemmer står på hver sin side i konflikten. Hovedpersonen Themis er 14 år da tyskerne okkuperer landet. Hun slutter seg til den kommunistiske hæren. Hun blir tatt til fange og sendt i fengsel på øya Makronisos. Hun er gravid etter et kort kjærlighetsforhold og føder en sønn i fangenskapet. Hun får hjelp av kvinnen Aliki, som har blitt fratatt sin sønn etter fødselen. Da Aliki dør, bestemmer Themis seg for å finne gutten Aliki mistet. Boken inngår i BS bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Hå kommune
Ansvarleg redaktør: Anette Garvik
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygd med Libry Content