Til leseforslag
Omslag: "Den eneste broren : roman" av Tove Nilsen

Vaksne

Den eneste broren

Nilsen, Tove2020

Biografisk litteratur Historisk litteratur Romanar1939-1945 Andre verdskrig Familie Sorg Ungdom Trondheim
Bestill

Anbefaling

«Den eneste broren» er romanen om onkelen forfattaren aldri fekk møta.

Som barn finn ho ein konvolutt med bilder av mora sin bror i. Dei har blitt fjerna frå fotoalbumane. Når ho spør familien sin om kvifor, får ho ikkje svar. Dei vil ikkje snakka om det.

Onkel Leif døydde under krigen, bare 19 år gamal. I denne boka dikter forfatteren han fram og prøver å finne ut kva som skjedde. Kvifor er dette fortsatt så vanskelig for familien – handler det om skam, eller er historia fortsatt for vond?

Om boka

Leif Jakobssøn er i familie med fiskere og matroser, men selv har han vannskrekk og skjønner ikke drømmen om et liv til sjøs. Han bor sammen med mormoren, moren og tre søstre i en leilighet som er så trang at han må søke tilflukt i Nidarosdomen for å kunne tenke. Han drømmer om å få jobb i byens beste sykkelverksted, men bekymrer seg over hvem som skal ta vare på de hjemme dersom han får råd til å flytte for seg selv. En dag får han et brev som sier at kontinentet er i brann. Som så mange andre unge menn blir han frarøvet livet under 2. verdenskrig, han fryser i hjel over fjellet til Sverige bare 19 år gammel. Dette er en historie om en virkelig gutt i en uvirkelig tid. Omtalen er utarbeidet av BS..

Kontakt

Hå kommune
Ansvarleg redaktør: Anette Garvik
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygd med Libry Content