Til leseforslag
Omslag: "Mordene på Fleat House" av Lucinda Riley

Vaksne

Mordene på Fleat House

Lucinda Riley

Krim Politi og detektiver RomanerEngland
Bestill

Anbefaling

Her får du feelgood, underhaldning, krim og spenning.

Me er på ein snobbete kostskule i Norfolk, England. Fleat House er eit av internatbygga. Charlie Cavendish, ein arrogant, bortskjemt og særdeles usympatisk gutt kjent for å mobba yngre elever, blir funnet død på rommet sitt. Det dreier seg om eit mord.

Den smellvakre etterforskaren Jazz blir sett på saken. Ho fortviler - samtlege av skulen sine elevar og tilsette kan vere mordaren. Men etterkvart samlar plottet seg, og me får eit lukka-rom-mysterium i god britisk ånd.

Her er dystre familiehemmeligheter, ulykkelege familiar og eit stort persongalleri. Språket er enkelt, glir lett og har godt driv. Fortellingen har høgt tempo gjennom replikkvekslinger og hyppige sceneskift. Det gode drivet får puslespelet til å gå opp heilt på tampen. 

Om boka

En elev ved Fleat House internatskole nordøst for London dør plutselig. Rektor kaller det en tragisk ulykke, men politiet vil ikke utelukke noe mistenkelig før den anerkjente etterforskeren Jazmine Hunter, men kallenavnet «Jazz», har sett på saken. Så blir det gjort et makabert funn på skolens område, og Jazz og teamet hennes står overfor den mørkeste saken i hennes karriere. Dette er Lucinda Rileys eneste kriminalroman. Boken ble skrevet i 2006, men blir først utgitt i 2022, et år etter at forfatteren gikk bort. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Hå kommune
Ansvarleg redaktør: Anette Garvik
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygd med Libry Content