Til leseforslag
Omslag: "Svarthuset" av Peter May

Vaksne

Svarthuset

Peter May

Krim Kriminal Politi og detektiver Roman RomanerMacleod Fin(fiktiv person) Hebridene Storbritannia – Hebridene
Bestill

Anbefaling

I èi og same bok får du krimanalforteljing, oppvekstroman og reiseskildring!

Har du leita etter ei bok som kan gje deg noko av same leseopplevinga som du hadde med "Svøm med dem som drukner" av Lars Mytting? Då er "Svarthuset" ei bok for deg! Her får du ei fascinerande miljøskildring av Isle of Lewis. Det er sytten år sidan Fin Macleod sist var der. No skal han hjelpa til i ei grusam mordsak. Men mord–etterforskninga får også fram minner frå den triste barndommen hans på øya.

Litteraturkritiker i Dagbladet, Cathrine Krøger, seier det godt: "Inni kriminalfortellingen er det en realistisk, brutal og rørende oppvekstskildring, en roman i romanen. Begge fortellingene rommer det beste fra sine sjangre." Tonen er kvardagsleg og sår, men innimellom også morosam. «Svarthuset» er første bok i ein triologi med etterforskar Fin Macleod.

Om boka

Etterforsker Fin Macleoud reiser tilbake til barndomshjemmet på den vakre og fjerne Isle of Lewis, på vestkysten av Skottland. Det har skjedd et mord, og svarene er å finne dypt i det tett sammensveisede lokalsamfunnet. Demoner fra fortiden begynner å røre seg når Macleod graver i fortiden. Dette er første bind i en triologi. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Hå kommune
Ansvarleg redaktør: Anette Garvik
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagramBesøk oss på youtube
Bygd med Libry Content